Nyårsdagen 1/1-2011

Balkongen är helt täckt med snö. Ställde mig och spanade och misstänkte att en av krukorna som jag planterade lök i fanns i det här hörnet.

Snötäckt kruka
Snötäckt kruka med blomlökar i

Jag lirkade burdust fram krukan och ställde den på fönsterkarmen inne och minsann om den inte innehåller både tulpaner och  porslinshyacint (puschinia )

puschinia och tulpaner
Tulpaner och porslinshyacint

Har för mig att jag har en till kruka med iris kvar därute. Misstänker starkt det här hörnet…

Kruka med iris
Kruka med iris där kanske?

Tror att det kan vara den som har en ytterkruka i ett slags filtmaterial. Tanken var att odla grönsaker i den när jag köpte den på en av trädgårdsmässorna förra året( Förra året blir det för nu är det 2011). Har dock inte blivit några grönsaker i den utan jag har mest utnyttjat den som extra skydd runt krukor.

-Oj, snön vräker ner här nu och en traktor är har och flyttar undan lite snö. Jag har turen att bo på ett ställe i kommunen där dom plogar bland dom första. Jag avslutade förra året med en promenad och lite Qi-gong på kvällen. Till min förvåning deltog sonen både i meditationen och övningarna med liv och lust. Fick med honom på dagens promenad också men tror mest att det var en serietidning som hägrade då jag skulle avsluta promenaden med att gå och handla mat.

Har en bild på en överraskad lejongap som frös till i kylan.

Lejongap
Lejongap

Under syns min ”surgjords”. I den planterade jag en hundtandslilja i höstas och på senvåren en Rhododendron williamsianum. Finns lite annat trevligt i den. Hade tänkt att skydda krukan lite bättre för vintern men vintern överraskade inte bara lejongapet.

Imorgon ska jag ge mig ut på balkongen och försöka ta in iriskrukan. För snart kommer jag att längta efter vårfägring och trots att jag kämpar emot kommer jag att komma hem med primulor, balkansippor, eller vad allt som frestar en lättfrestad själ som mig.

Under tiden är julsakerna framme och idag slog andra blomstängeln ut på amaryllisen och den här gången är färgen, med lite god vilja, lite närmre röd än förra gången då den var mer romantiskt ljust babyrosa.

amaryllis
Amaryllis

4 thoughts on “Nyårsdagen 1/1-2011

  1. Pingback: Vad gror i iriskrukan? | Rihanes odling

  2. Pingback: Snön har smält | Rihanes odling

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s