Krukor ut och krukor in

Gav upp igår. Sorgmyggen blev för mycket och krukorna med lökar åkte ut. Ska inte göra så i fortsättningen. Ska inte på hösten köpa lökar för att trycka ner i krukor som jag senare drar in med sorgmygg som verkar ingå. Måste ge mina kommande sådder en chans att överleva. (Sorgmyggen är borta här inne idag.) Det finns blomlökar längs en skyddat husvägg här i närheten som är på väg upp. Egentligen är det mycket finare. Borde göra en sida och gå igenom mina inlägg för att hitta dom här uppmaningarna till mig själv jag gör, en sida enbart fylld med kom ihåg till mig själv. Förmodligen står jag där annars i höst och drömmer om irisar och tulpaner.

Tuffade iväg igår till hela två ställen med avsikten att pigga upp mig en smula. Uppiggad blev jag. Fick med mig en massa fynd hem.

På första stället hittade jag en lewesia. Lewesia är en sommarblomma hos mig. Dvs det är en perenn överallt annars utom på min balkong där den inte överlever våren. Men jag tycker mycket om lewesia så det fick bli en sådan. Kom ihåg när jag kom hem att man ska vara försiktig med den i transporten. Blad och blomstjälkar bryts gärna av.

En avbruten blomstjälk.

lewesia

lewesia

Massor med blomknoppar på gång i krukan blomstjälken kom ifrån…

Leweisablad

lewesiablad

Det stället hade en massa orkidéer. Först såg jag den här…

Orkidé

Orkidé

(Dom torra kvistarna i hörnet till höger har faktiskt blad i toppen och är en frangipani som jag sått och drivit upp själv. Nåja, drivit upp är det inte så mycket bevänt med längre för den har stannat i växten)

… Sedan stack jag ner näsan i följande orkidé och blev hänförd av doften.

Doftande orkidé

Doftande orkidé

Blomman var fin den också. På samma ställe hittade jag ett miniplastväxthus, perfekt för att slänga ut lite sådder senare i vår när jag funderar på att bygga hyllor i fönstret för att få plats.

Zetas har öppnat för säsongen och jag måste ju dit för min premiärtitt. Hittade en fin grön växt en slags aralia som jag inte kunde gissa på att det var en aralia. Sedan hittade jag scilla som är vårblomman nummer ett för mig. Älskar när scilla hunnit föröka sig så pass mycket att dom täcker en gräsmatta. Den jag hittade är kritvit, med lite ljusblå stänk i och helt underbar…

Scilla

Vit scilla

Det jag kallar för scilla är inte alltid scilla utan har några andra namn såsom vårstjärna och porslinshyacint mm.  Men på lappen som fanns i krukan stod det faktiskt scilla den här gången.

Satte aldrig in i kylskåpet det jag sått enligt pappersmetoden. Utan satte det ovanpå elementet istället för att stå där i två veckor. Det som inte grott sätter jag in i kylskåpet. Kom ihåg att jag fick fina exemplar av vit solhatt förra året och dom var inte kallgroende.

Avslutar med några snittblommor.

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s