Söndag i april

Medeltidsdagar på ”Kungsan” idag och vi var dit i strålande solsken. En riktig vårdag blev det även om det nu har molnat på med ett mörkgrått moln ovanför balkongen.

Tänkte visa backsippan igen. Backsippan som ska ha röda blommor men där en lila har slagit ut bland dom röda knopparna. Så vitt jag kan bedöma sitter dom på samma planta.

Backsippa

Pustatilla Vulgaris ‘Röde Klokke’ med röda och lila blommor

Den är placerad i vårkrukan. Vårkrukan har ett gyllenlack. Såg ett trädgårdsprogram på TV där dom pratade om ett lila gyllenlack som jag har. Jag köpte det innan programmet kan jag meddela

Vårkruka

Gyllenlack, vit balkansippa, röd/lila-backsippa, orange hyacint och tre penséer

När sipporna blommat över flyttar jag på dom och även hyacinten plockar jag bort.

Penséerna som jag sådde nyårsafton torkade bort. Var upptagen med viktigare saker men som tur hade jag redan några i vårkrukan på lut, som den  här.

Pensé

Pensé

Påminde mig nu att jag egentligen försöker hitta så mycket vita växter som jag bara orkar, speciellt perenner. Ganska uppenbart att jag inte helt lyckas med det.

Men någon av dessa Rockii-pioner ska ha vita blommor, det är en Rockii (Xue Lian). Vet dock inte vilken och vilken färg den andra har.

Rockii

Den ena Rockii-pionen

Rockii pion

Den andra Rockii-pionen

En blomma som ska vara vit och dessutom dubbel-vit, är en vitsippa som jag fyndade på växtmarknaden i Hågelby för två år sedan.  Bladen sticker upp men den har inte blommat än på sin  plats under syrénen.

Vitsippa

Dubbel vitsippa

I krukan bredvid vitsippan landade blodörten, idag, innan vi åkte till Kungsan. Igår planterade jag även primulan. Alla perenner som jag skaffade på Älvsjömässan är fortfarande vid gott mod. Dom har klarat sig fint under fiberväven i ”växthuset”.

4 thoughts on “Söndag i april

 1. Men oj, den röda backsippan var ju nästan ännu finare…
  Fantastisk vårkruka! Du är en mästare på att få plats med mycket på liten yta! Skir gyllenlack, sippor, ORANGE hyacint och penséer… *imponerad*
  Nä, vi är nog inte så bra på enhetligt och vitt vare sig du eller jag haha. Lika bra det! Färg är fint! =D
  /Marie

  • Du skulle bara veta nu passade toppblpmmorna på gyllenlacken att slå ut och färgmatchar fint den orange hyacinten. Ser mer välplanerat ut än det är.
   Vitt uppskattar jag på kvällen och natten. Syns så bra då och då njuter jag av att sitta i stillheten och se det vita…

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s