Echinacea solhattar igen

Kan inte låta bli bilder på solhattar. Min Echinacea purpurea som jag beslutat att inte benämna som en ‘Magnus’ är jag hur nöjd som helst med.

Igår såg den nya blomman på den ut så här. (Jmf. med i förrgår)

Echinacea purpurea

Echinacea purpurea 25/7

Idag har det gula/lime-färgen ur den försvunnit och den är svagt rosa med en underbar skiftning i det ljusrosa.

Epurpurea

Echinacea purpurea

Ungefär som när jag skaffade den. Idag ser den blomman ut så här. Dom gula små ”blommorna” i knappen har vandrat in mot mitten av knappen. Tidigare var dom lite längre ut.

Echinacea purpurea

Var ut och tittade precis, min tredje solhatt har fått en blomknopp. Spännande. Trodde att jag hade köpt en Echinacea purpurea ‘Purity’ men sedan fick jag veta att det skulle kunna vara en Echinacea ‘Tiki Torch’. Nu är det så snällt ordnat att jag har fått erbjudande om att hämta en ‘Purity’. Hade jag haft lite mer plats hade jag förståss åkt dit så fort som möjligt, men nu kan jag låtsas att jag väntar och ser vad den har för färg när den blommar. Fast jag kanske är dum mot mig själv, förmodligen hade jag tänkt så ändå. (Möjligtvis hade jag åkt dit direkt om jag trodde jag skulle bli utan en vit blomma och hemskt gärna ville ha det). Blev förskräckt över färgen på ”facklan” när jag googlade på den. Så jätteorange som den bara kan vara. Men se det var innan min Echinacea ‘Tomato soup’ började blomma. Orange är inte så dumt ändå.

solhatt

Echinacea 'Tomato soup' solhatt

En perenn lila nejlika skymtar på bilden och på nästa är dom lite fler.

nejlika

Perenn lila nejlika

Problemet med ‘tiki torch’ är att den är nära min rosa solhatt och krukan med fuchsia.

Fuchsior

Fuchsior

Får väl stå för mitt ”naturen färgkomponerar inte och naturen är fin”. Tog mig en svepande blick över balkongen och dom solhattar som blommar är vackra mot varandra.

I fredags såg jag flera stora oranga solhattar i en rabatt och det var mäktigt att se. Nu när det närmar sig höst och snart när ljuset förändras till solljuset på hösten är orange en mycket vacker färg att ha…Låter jag övertygande? Jag direktsår ringblommor i krukorna och dom blommar sent och ibland in i december hos mig och jag älskar mina ringblommor. Har några blad därute som jag tror kommer bli ringblommor.

Det tuffar förresten på rätt bra med det där jobbet. Nu måste jag bara bestämma mig om jag verkligen vill ha det innan jag tackar ja.

I mitt lilla paradis har elen blivit inkopplad, vilket är viktigt i den delen av världen

vyhav

(Bilden är tagen inne på tomten i våras)

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s