Augusti och cyklamen

Redan augusti. I förrgår åkte sonen och jag till stranden. Han ville hemskt gärna till en affär efteråt och i närheten låg Zetas som i princip nästan var på vägen hem med lite god vilja. Såg att dom hade vita cyklamen där. Igår var vi till Cosmonova. Tur att jag har en son med vetenskapligt intresse. Kommer tillgodose alla behov jag kan komma på åt det hållet för jag är minst lika intresserad jag. Dinosarier var jag inte så jätteintresserad av när jag var liten men jag har absolut inte något emot att se på filmerna dom har på Cosmonova. Igår blev flygödlor. Sonen var hos en kompis och under tiden tuffade jag iväg med siktet inställt på cyklamen.  Åkte iväg till Zetas och såg en gång till på dom vita. Tittade runt på lite fler växter i ett betydligt lugnare tempo än när sonen är med. Är mycket sugen på irländsk klockljung.  Har konstaterat att jag rensat bort blad till en jättevallmo i tron att det var ogräs. Hornbach hade även dom cyklamen fast i fler färger.  Men det slutade med att jag köpte cyklamen på snabbköpet. Valde först efter näsan och sedan efter synen.

Cyklamen

Cyklamen som doftar fint.

Lär bli fler cyklamen för jag älskar den växten och hösten är inte ens här.

Beställde tre plantor av salvia från odla och nu blommar den tredje. Den ska vara perenn och om den inte klarar sig ska jag inte skaffa nya.

Salvia

Salvia

Håller på att pröva ut solhattarna. Dom jag hade förra året klarade sig inte och jag prövar ut sorter och växtplatser. Visar det sig att jag inte klarar dom på min balkong kommer jag ändå skaffa några varje år.

Echinacea Purpurea

Echinacea Purpurea

Echinacea Purpurea

Echinacea Purpurea

Är så nöjd med fuchsian som sonen ville ha. Småsmå blommor i mängder och friskt bladverk……(till skillnad från dom jag valde)

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsia

Gillar nävan som jag köpte på Älvsjömässan. Mörkt friskt bladverk. Lång blomning med söta blommor

Geranium Dusky Rose

Geranium Dusky Rose

En positiv överraskning är blomman för dagen som kom som extra fröpåse. Blommorna riktigt lyser i solskenet, otroligt vackra.

blomman för dagen

Ipomea 'Split Personality'

Kommer att ha zinnia fler år och jag ska förkultivera dom tror jag för jag tycker man får roligare sorter än dom som plantskolorna säljer.

zinnia

zinnia

zinnia

Zinnia

Om fingerörten blommar på i någon vecka till ska jag skaffa en nästa år också om den inte överlever vintern. Sparar namnlappen i krukan för jag vill ha en på samma plats.

Fingerört

Fingerört

Cyklamen

Cyklamen

2 thoughts on “Augusti och cyklamen

  1. Cyklamen är en helt otroligt vacker växt. Jag har faktiskt planterat två knölar som borde komma upp i höst, egentligen så tror jag inte att jag kommer att se skymten av dem, men hoppas kan man ju alltid! Så jättefina andra blommor du har, den första zinnian en riktig favorit! /Mimi

  2. Pingback: Praktvädd, lavendel och alunrot « Rihanes odling

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s