Igår vattnade jag krukorna på balkongen

Igår fick krukorna på balkongen en genomvattning. Förra året hade jag varigierat blågull som såg likadant ut som blågullet som jag tog bild på igår. Det hade övervintrat så här långt men någonstans tappade det orken och klarade sig inte.

Varigierat blågull

Polemonium caeruleum ’Brise d’Anjou’

Så om det berodde på torka så vattnade jag den igår. Har ett annat varigierat blågull som både fått vatten och skydd mot vårsolen.

Alpklockan har gröna blad.

Alpklocka

pusilla x carpeatica Soldanella 'spring Symphony'

Tack vare en annan blogg är jag med 80% säkerhet säker på att blodörten börjar sticka upp.  Blodörten placerade jag där samt så påminner det lilla som sticker upp det som jag såg på den bloggen. Där hade blodörten hunnit längre. Tog en bild som blev så suddig att inte ens jag näns posta den men den kommer så småningom när den står still och fokuserad. (Om den klarar sig)

Igår var det strålande sol men i morse var det ett centimeter högt täcke av snö på marken. Det har varit varmt och snön har redan töat bort.

Kruka

Kruka full med lök som ska blomma(?)

I den här krukan är det fullt med lök som jag planterade i höstas. Vet inte exakt vad som finns i den krukan. Märkligt att man tycker det är så onödigt på hösten med namnlappar och sedan på våren blir önskar man att dom fanns.  Bilden togs innan jag vattnade den. Vattnade också i den krukan för några veckor sedan när jag gav lite perennsådder en slurk med vatten.  Såg en notering förra våren om att jag inte skulle så några sommarblommor och ha inne,  jag skulle minsann så dom och ställa i mitt lilla plastväxthus istället. Ha! Glömde visst bort det. Har mängder med fröpåsar som jag trodde jag skulle ha inne men jag hinner nog att ändra tillbaka.

Så lite bildfrossa på den vackra kungsängsliljan som jag skaffade i lördags

Kungsängslilja

Fritillaria meleagris

Kungsängslilja

Fritillaria meleagris

Kungsängslilja

Fritillaria meleagris

Kungsängslilja

Fritillaria meleagris

Tog och tittade tillbaka förra våren för att försäkra mig om att vi inte är försenade här med våren. Såg att jag hade den högre kungsängsliljan då. Den höll nog inte så länge inne. Ska försöka komma ihåg att spara på lökarna och plantera ut dom om jag kan hitta en ledig plats.

Är det någon som vet när man ska förbarma sig över rötter av begonia som har förvarats torrt i en papperspåse över vintern? Är det dags att plantera rötterna nu?

 

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s