Om drygt en vecka ska jag sätta igång med sådderna

Fuchsia

Fuchsia

Om drygt en vecka ska jag sätta igång med sådderna.  Då har dagarna börjat bli lika långa som nätterna och jag hoppas på att jag ska få plantor som inte  ranglar iväg och lägger sig ner mot ljuset. Måste säga att i den här kylan känns det beslutet bra. Sommaren känns avlägsen.

Var rätt kul att fota på Rum och trädgård mässan men jag undrar om det blir lika bra att göra samma sak på Älvsjö-mässan. Den är större och där blir man nästan nertrampad, utom första timmen på torsdag kanske och då vill jag heller hinna med att beta av den så mycket som möjligt innan det blir för mycket folk. Nå telefonen är med så jag kanske ändrar mig.

Undrar hur perennerna som jag köpte på Kistamässan mår? Det är kallt ute nu och jag har inte vågat titta efter. Ett annat skäl till att inte fota på mässan. Tänk om växterna inte blir bra? Vill inte nämna ett ställe och sedan blev det inte bra även om jag kanske mot bättre vetande förstått att det är en chansning att köpa en hårt driven växt från mer södra delar av Sverige. Jag vet en del växtodlare som jag gärna köper av ,  mer för att dom finns i min närhet och växterna redan klarat mitt klimat en tid. Två exempel är Torvan som det är gå-avstånd till(lååång-prommenad men ändå) och Odlarglädjen som är lite större men hon odlar hyfsat nära och driver inte växterna hårt. Båda finns med på Älvsjömässan. Hos Torvan köpte jag glaskupan som jag har över fuchsian i bilden ovan. Odlarglädjen hittade jag först på trädgårdsmässan i Taxinge. Såg i en annons att Taxinge har flyttat sin mässa till våren. Lite synd för dom hade sin på hösten förut och det tyckte jag var bra. Nu spelar det mindre roll för mig för jag kan inte ta mig dit eftersom jag inte har någon bil.

Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s